Legjobb targoncás, az egészséges targoncás

Targonca üzemeltetőként ügyfeleink elsődleges szempontja, hogy a targonca üzembiztos, hatékony, költségkímélő, megfelelő munka- és teherbírású, hosszú üzemeltetési időtartamra képes munkagép legyen. Ha ez megvan, kell egy jó képességű, ügyes targoncás.

2021 november 18.

És, ha megtalálta ügyfelünk a megfelelően rátermett, ügyes targoncást, aki napi 8-10 órát dolgozik a géppel, akkor már csak a körülményeket kell megteremteni, hogy a targonca üzembiztos, hatékony, költségkímélő, megfelelő munka- és teherbírású, hosszú üzemeltetési időtartamra képes munkagép legyen.

 

Az üzemeltető

A targonca üzemeltető belátása szerint végezteti el a targonca esedékes szervizeit, a szükséges javításokat, és alkatrészcseréket. Belátása szerint rendeli el a targonca napi, üzembentartói feladatok elvégzését,  a gépellenőrzést, tisztítást, és sajátíttatja el a gép szakszerű, biztonságos kezelését, biztosítja a targoncavezetők számára a munkavédelmi és biztonságtechnikai ismeretek elsajátítását, és betartatja azokat.

 

A targonca vezető

A targoncavezető képesítésének megfelelően, a birtokában lévő ismeretanyagok és előírások betartásával vezeti, kezeli, karbantartja, ellenőrzi a feladatkörébe tartozó munkagépet.

 

A targoncaszerviz

A targoncaszerviz elsősorban az üzemeltető általi megbízásokat teljesíti, általában az elvégzett hibafeltárások alkalmával tett javaslatok alapján.

 

A SÓSTÓTARG KFT.

Cégünk nagy hangsúlyt fektet az ügyfelekkel történő kommunikációra. Ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy az éppen aktuális javításokkal kapcsolatos egyeztetéseket szem előtt tartjuk. Ezen túlmenően minden egyes szerviz, vagy javítás elvégzését követően szóban és írásban is tájékoztatjuk ügyfeleinket a targonca valós állapotáról, szükséges javításokról, sőt azokról az elvégezhető korrekciókról, fejlesztésekről, amelyek pozitívan befolyásolhatják a targonca üzemi működését, vagy a targoncavezető komfortját, ezzel együtt pedig a hatékonyabb és biztonságosabb üzemeltetést.

 

Körülmények 

Ha munkakörülményről van szó, néha kisebb ráfordítással is nagy változást lehet elérni. Ilyen ráfordítás lehet fűtést kiépíteni egy olyan targoncán, amelyiken vagy gyárilag soha nem létezett, vagy az idők során kiszerelésre került.

Egy kültéri munkaterületen ( hosszabb időtartamban) dolgozó munkagép vezető tudja, érzi a leghamarabb, amikor az enyhe, kellemes ősz után, október környékén a hőmérő egyre kisebb értékeket mutat. Ilyenkor előkerülnek a vastagabb munkáskabátok, egy-egy kesztyű, később az ülésre néhány ülőpárna, majd a munkaruha aláöltözetek is,... a szekrény mélyéből. Ha szerencséje van a targoncavezetőnek, a targoncán zárt kabin, vagy ponyva van. Azonban eljön az a minimum hőmérséklet, amikor már mindez együtt sem ad komfortérzetet, napi nyolc órában. A targonca kültéri tárolása tovább nehezíti a helyzetet, hiszen a reggeli indítás, üzemi hőmérséklet elérése, kabin minimális felmelegedése több órába is telhet. És egy bizonyos hőmérséklet fölé sehogyan sem kúszik. Ez mínusz tíz fokban, fűtés nélküli zárt kabinban körülbelül 0 és +5 fok körüli hőmérsékletet jelent. Tehát ebben a nulla fokban dolgozik a targoncás napi 8 órát. Persze, van ebédszünet, és persze, vannak "üres járatok". Annak ellenére, hogy targoncásunk igen rátermett, jól bírja a kihívásokat, és nem panaszkodik, ez a munkakörülmény pont megfelelő ízületi gyulladások kialakulására, megfázásra, az immunrendszer legyengülésére, koncentráció és munkamorál, és egyúttal a hatékonyság csökkenésére. 

 

A legjobb targoncás az egészséges targoncás

Éppen ezért figyelmes ügyfeleink, mint targonca üzemeltetők, és mint munkaadók egyre többször kérik, hogy a targoncában építsünk ki fűtésrendszert. A tapasztalatok jók, a targoncások elégedettek, a költségek reálisak, és a ráfordítás mindenképpen meghozza a várt eredményt.

És, hogy miért?

Mert a legjobb targoncás, az egészséges targoncás.

 

Fejlesztések

Ha a targonca nyitott kabinos, hiányzik egy ajtaja, vagy a padlóburkolat, nincs szélvédője, vagy csak a bukókeret van meg, ma már mindez kiküszöbölhető. Ezekben is segítünk. Beépítünk egyedileg gyártott szélvédőt (ha kell, egyedileg gyártott kerettel), kabinajtót, vagy ponyvát. Ezután pedig jöhet a fűtés is. Néha pedig, elég egy szivargyújtó aljzat, hogy egy ülésfűtést üzemeltessenek róla. Azt is megoldjuk, hihetetlen rövid idő alatt.

 

Ha Ön is egy figyelmes targoncaüzemeltető, és munkaadó, gondolja át, hogyan tudná tovább növelni a hatékonyságot, hogyan tudná megőrizni dolgozói munkamorálját, lojalitását, és legfőképpen, az egészségét.

 

Legyen Ön is a mi ügyfelünk!

 

SÓSTÓTARG 2021.11.18. 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. RENDBEN Szabályzat