Targoncák hibafeltárása:

Bejelentést követően, a legrövidebb időn belül elvégezzük a targonca hibafeltárását, majd árajánlatot készítünk a feltárt hiba megszűntetésére, a targonca javítására, alkatrészcserére és egyébb szükséges szolgáltatásra. Amennyiben az árajánlat elfogadásra kerül, és megrendelés történik, a hibafeltárás díját (tehát a kiszállási díjat,és a rezsióra díját is) elengedjük!

Targoncák kisszervize

Motorolaj, -szűrő, lelvegőszűrő, gyújtógyertyák (gázüzemű targoncáknál), ékszíjak cseréje, hűtőfolyadék, és olajszintek ellenőrzése, világító- és biztonsági berendezések ellenőrzése, hátsóhíd és emelőoszlop ellenőrzése, kenése kenőpontokon, emelőoszlop zsírzása zsírsprével.

Targoncák nagyszervize:

Kisszerviz + hidraulikaolaj és szűrői cseréje, automata váltó olaj és szűrői cseréje, hajtóműolaj cseréje

Targoncák javítása: 

Hibafeltárást követően azonnal (hibafeltárási díj felszámítása nélkül), vagy speciális alkatrész beépítésének szüksége esetén alkatrészrendelés-beérkezésétől függően, illetve még üzemképes targonca esetén ügyfél kérésére egy másik egyeztetett időpontvan (hibafeltárási díj számításával)

Targoncák felújítása

Megrendelés alapján a megrendelés szerinti munkálatok elvégzése, melyek lehetnek az alábbiak: pl: motor, sebességváltó, emelőoszlop, hátsó futómű, fékrendszer felújításai, szélvédő, lámpák, ülés, biztonsági berendezések (pl: biztonsági öv, hátrameneti hangjelző) cseréje, igény esetén utólagos fűtés beépítése, gép újrafestése.

 • Targonca vezetőülés felújítása, cseréje : A jó targonca vezetőülés nem kényelmi funkció! Elsősorban a biztonságtechnikai szempontok miatt nagyon fontos a megfelelő, jó állapotú vezetőülés. Meglévő és működő biztonsági övvel felszerelt, derék- és oldaltámasszal ellátott, jól párnázott, megfelelő támlamagassággal és ülésmélységgel rendelkező, jól rögzített ülés a jó ülés. Nyitott fülkében vízálló felülettel, valamint állítási lehetőségekkel. Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak, hogy a targoncavezető napi 8-10 órán keresztül végzett munkamenet alatt a gép üzemi működésére, a végzendő munkafolyamatokra és a rá háruló emelőgép- és vezetésbiztonsági előírásokra teljes mértékben koncentrálni tudjon, ne vonja el a figyelmét a kényelmetlen, hideg, átázott, instabil vezetőülés. Cégünk vállalja meglévő targonca vezetőülések felújítását, új ülések beszerzését és felszerelését.
  A felújítás időtartamára csereülést biztosítunk!

 

 • Látni és látszani a targoncásnak is kell! Cégünk minden szerviz alkalmával átvizsgálja a biztonsági berendezések, így a világítás és jelzőfények meglétét, és működését. A hiányosságokat pótoljuk, a működési hibát kijavítjuk. Kérésre új fényforrásokat, jelző és figyelmeztető világítótesteket helyezünk ki. Legelterjedtebbek a kék figyelmeztető fényvetők, amelyek akár 5-8 méterre előre vetítő fénnyel figyelmeztetnek a munkagép közeledtére. A biztonsági zóna jelző vörös fény használata is egyre gyakoribb, ami a munkagép biztonságos megközelítési határát jelzi. Ezen kívül a hátrameneti fehér fényvetőket, illetve a tetőre helyezett figyelmeztető sárga villogó fényjelzőt is ajánlatos használni. Egy targonca lehet modern, lehet kényelmes, lehet tetszetős, vagy egyszerűen csak munkagép. De minden esetben veszélyes üzem! A biztonságra mindig maximális figyelmet kell fordítani! Mi ezt tesszük, és erre hívjuk fel ügyfeleink figyelmét is!

 

 • Targonca kabin felújítása, kialakítása: Targoncák javítása mellett törődünk a targoncások egészségével is. Vállaljuk nyitott kabinok ponyvázását, áttetsző vinil hőfóliával, vagy kabin lezárását plexi, üveg szélvédők utólagos felszerelésével.

 

 • Targonca adapterek felújítása, javítása, cseréje, legyártása, beszerzése: A meghibásodott, elkopott, meglazult adaptert felújítjuk, javítjuk. Igény szerint új adapter beszerzését, vagy legyártását vállaljuk.
  Adapter típusok lehetnek:
  - villahosszabbító
  - hordófogó
  - tekercsfogó
  - bálafogó
  - fordító
  - raklapfogó
  - hótoló
  - cső tüske
  - emelőhorog
  - oldalmozgató
  - kukaemelő
  - darugém
  - konténer ürítő
  - szorító villa
  - kitoló villa
  - csillefordító
  - vákuum adapter stb.
   

Tájékoztató:

Minimális elvárások gép szervizelésével, javításával kapcsolatban: kapcsolattartó személlyel folyamatos kommunikáció lehetősége. Időjárás függvényében (szakadó eső, nagyerejű szél, hóesés, hófúvás) száraz fedett hely biztosítása a megrendelő részéről minimum 15-20 nm területen, szervizautótól számított 10 méteres távolsgáon belül.

További tudnivalók:

- minőségi anyagokat és alkatrészeket építünk be ügyefleink targoncáiba
- a beépített alkatrészekre garanciát vállalunk
- a gépek szervizelése / javitása előtt megrendelőlapot állítunk ki az elvégzendő munka feltüntetésével
- a szerviz / javítás elvégzése után munkalapot állítunk ki az elvégzett munkáról, a beépítéett anyagok és alkatrészek megnevezésével, majd a munkalapot kapcsolattartóval hitelesítjük
- az alapbizonylatra épülő átutalási számlát postai úton megküldjük, melyen a fizetési határidő: kiállítástól számított 8 munkanap

Munkáink:

TOYOTA HENGERFEJ FELÚJÍTÁSA   (foto:galéria/TOYOTA hengerfej felújítása)
Targonca állapota: korábbi szemrevételezés alkalmával tett javaslatunkra a gépet kivonták a mindennapi használatból, a súlyosabb meghibásodások elkerülése érdekében.
Hibajelenség: hűtővíz elfolyás, motor túlmelegedés Hibalehetőségek: hengerfej tömítés, vagy hengerfej sérült.
3 szakaszos javítási munkafolyamatot egyeztettünk az ügyféllel, több szempontot figyelembe véve.
1.) Hibafeltárás: elektromos- és hűtővízrendszer kiszerelése, hengerfej leszerelése.
Hibajelenség oka: hengerfej tömítés elöregedett, sérült, hengerfejen a víztér nagymértékű oxidálódása miatt hűtővíz a motorblokkban motorolajjal keveredett. (Továbbhasználata a motor súlyos károsodását okozná!)
Javítási folyamatok:
2.) - hengerfej javíttatása; hengerfej hegesztése, szelepek és alkatrészei felújítása, hengerfej síkköszörülése,
nyomáspróbázása, - hűtőrendszer tisztítása
3.) - motorblokk síkjának tisztítása, síkjának ellenőrzése, becsiszolása.
     - felújított hengerfej felszerelése, új hengerfejtömítéssel és új hengerfejcsavarokkal a tökéletes illesztés érdekében.
     - hűtővíz- és elektromos rendszer beszerelése, - kipufogócső tömítés cseréje, rendszer összeszerelése.
Kisszerviz: Olajszűrő- levegőszűrő- gyújtógyertyák és gyertyatömítések- valamint ékszíj cseréje, (csere előtt illesztési helyek speciális tisztítása) motorolaj cseréje, hűtőfolyadék betöltés. Emelőoszlop ellenőrzése, zsírzása, hátsó futómű ellenőrzése, kenése, további elemek ellenőrzése és kenése. Biztonsági berendezések ellenőrzése.
Tesztelés: gép üzembe helyezése, motorikus próbaüzem.
Sikeres hibaelhárítás,TOYOTA motor egyenletesen jár, teljesítménye jó. Szervizcimke felhelyezésével, 100 üzemóra utáni javasolt (és feltüntetett) újabb motorolaj cserével a gép bevetésre kész, megbízható, jól terhelhető munkagép lesz.
Tanulság: a targoncák motor-olajszintjének hetente egyszeri ellenőrzésével a komolyabb meghibásodások és az azzal összefüggő magas javítási költségek elkerülhetőek!

SÓSTÓTARG KFT. 2020.03.03.
 

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. RENDBEN Szabályzat