A könnyed oldalirányú mozgatás garanciája

Targoncaszervizként gyakran foglalkozunk kopóbetétek cseréivel. De mik is ezek, és miért olyan fontosak? Egy targoncától általában elvárás, hogy rendelkezzen oldalmozgatóval, ezáltal az anyagmozgatás könnyed, precíz és gyors lesz. Mi garantálja ezt?

2022 február 4.

Az oldalmozgató egység 

A legtöbb vállalkozásban, ahol targoncát üzemeltetnek, elvárás, hogy az oldalirányú mozgatás integrált legyen... vagyis a targonca rendelkezzen oldalmozgatóval. Ezáltal a villák függőleges mozgása kombinálódik a villaszán vízszintes, oldalirányú mozgásával. Sokkal könnyeb az áru precíziós mozgatása, és sokkal gyorsabb a rakodás, ráadásul, helytakarékosabb is, mint az oldalmozgató nélküli targoncák esetében.

 

Működése, karbantartása


Viszont, ez egy újabb kezelési felület, vagyis ezt az egységet is karban kell tartani, és egyes elemeit időnként cserélni kell. Az oldalmozgató egység legfontosabb elemei a kopóbetétek, amelyek a fémkeretek ( a villaszán és a fix egység keretei ) között helyezkednek el, és amelyek garantálják a villaszán könnyed oldalirányú elmozdulását. Ezen túlmenően átveszik a mechanikus mozgás okozta kopást, tehát nem a komplex fém keret kopik, hanem a kopóbetétek. Ezek nélkül a fém nemcsak kopik, hanem felérdesedik, felgyűrődik, berág... vagyis a mozgás nehézkessé, egyenetlenné válik, még kenőanyaggal is.
A kopóbetétek általában lágy műanyagból, metamidból, esetleg bronzból készülnek. Ebből adódik szuper képességük.
De mi van, ha elfelejtkezünk róla, nem foglalkozunk vele?
Először is, akkor Ön még nem a mi ügyfelünk, mert erről illik, nem megfeledkezni egy szerviznek!


...

A nem karbantartása


Szóval, ha az üzemeltető mégis megfeledkezik róla, a kopóbetét elkopik, a sár, meg a rozsda csak gyűlik, kenőanyag már tavaly sem volt... hát akkor igen robotos a rakodás, a villaszán akadozva jár, lötyög a kereten, az áru ide-oda inog, rázkódik, jobb esetben a villán marad... Vagyis sem nem gazdaságos, sem nem biztonságos.
Arról már ne is beszéljünk, ha a kopóbetét már olyan régen elpárolgott, hogy a keretek megkoptak, már nem biztonságosak, ezért azokat is fel kell újítani, vagy legrosszabb esetben a komplett oldalmozgatót meg kell sétáltatni a vastelepre.

 

A kopóbetétek cseréje


Ezért, mielőbb keresni kell egy mobil targoncaszervizt, aki a helyszínen elvégzi a szétszerelést, tisztítást, kenést, alkatrészcserét, és visszaemelést. Tegyük hozzá, nem veszélytelen művelet, és kell hozzá némi tapasztalat, gyakorlat, gép- és szerszámkészlet és felelősségtudat.


Tehát azt javasoljuk, minket keressenek! Mi leszünk a könnyed oldalirányú mozgatás garanciája!


Legyen Ön is a mi ügyfelünk!

 

SÓSTÓTARG 2022.02.04.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. RENDBEN Szabályzat