Kényszerített keringetés

A targoncáknál a motor hűtése sokkal fontosabb, mint más járművek esetében. A targonca lassan haladó jármű, a hűtőrendszer pedig hátul helyezkedik el. Ezen okok miatt nincs menetszél, így még intenzívebb hűtési rendszerre van szüksége!

2020 július 26.

Miért olyan fontos? 

A targoncák üzemeltetéséhez elengedhetetlen a motor üzemképessége, illetve a motor kiszolgálásában részt vevő egységek megfelelő működése.

Egyik ilyen fontos egység a hűtőrendszer.

A hűtőrendszer elégtelen működése a motor túlmelegedését okozza. Egyes esetekben a hűtés valamilyen ok miatt teljesen megszűnik. A motor túlmelegedését rövid ideig tolerálja, hosszabb távon a motor "sérül".  Ennek a kijavítása akár teljes motorfelújítással járhat, amely nagyon költséges.

 

Hűtőrendszer

A targoncák hűtőrendszere úgynevezett kényszerített keringetésen alapul, melynek fő elemei a vízpumpa, a hűtőventilátor, és a vízhűtő.  A fő elemek üzemképessége rendkívül fontos, ezért azok ellenőrzése a szervizeink alkalmával minden esetben megtörténik. Az alkatrészek minősége, paramétereknek való megfelelőssége szintén fontos tényező.

A hűtőrendszer további alkatrészei a hőtővízcsövek, melyek épsége nem elhanyagolható. Ugyanis a rendszernek zártnak kell lennie, a megfelelő keringés, illetve hűtés érdekében. A hűtővízcsövek általában elöregedés miatt elrepednek, kilyukadnak. Ezek ellenőrzése is fokozottan szükséges.

 

Intenzívebb hűtés 

A targoncák esetében az intenzívebb hűtést a nagyobb teljesítményű főelemek végzik, úgymint nagyobb ventilátor, és a nagyobb vízhűtő. Ezen alkatrészek cseréjekor törekedni kell a gyári paraméterekkel rendelkező alkatrészek alkalmazására, beszerelésére!

 

 

Téliesítés

Bármilyen meglepő, a motort télen is hűteni kell. Ezért a tél beállta előtt, főleg kültéri használatkor, a hűtőrendszerben lévő hűtőfolyadék töménységét ellenőrizni kell, és a megfelelő tartományba kell beállítani. A hűtőfolyadék az idő elteltével ugyanis veszít a töménységéből, párolgás, vagy nem megfelelő utántöltés miatt. A jól beállított, és mindíg szinten tartott hűtőfolyadék tudja megfelelően ellátni a motor hűtését.

 

Hibajelenség, hibafeltárás

Hibajelenség általában a hűtővíz visszajelző által mutatott magas hőmérséklet. Ez azonnal átvizsgálást igényel, a későbbi komolyabb károk elkerülése érdekében.

 

Tehát a targoncák esetében fokozottan fontos a hűtőrendszer megfelelő működése, a tökéletes, szivárgásmentes keringés. 

Szervizeltesse Ön is velünk targoncáját, hogy a meghibásodásokat még a probléma legelején korrigáljuk, minél kisebb ráfordítással.

Rendelje meg tőlünk a hibafeltárást és javítást akár weboldalunkon, akár telefonon, akár e-mailben. 

Legyen Ön is a mi ügyfelünk!

 

SÓSTÓTARG KFT. 2020.07.26.

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. RENDBEN Szabályzat